Alle berichten met categorie ‘Chalmun’s Cantina

De laatste nieuwtjes over Gong Networks. Alles wat ons op dit moment bezig houdt vind je hier!

Gong Networks bestaat 1 jaar!

vrijdag, oktober 21st, 2016

Een jaar geleden is besloten om Gong nieuw leven in blazen met als missie: de toenemende schaarste van IT-ers in de arbeidsmarkt op allerlei creatieve manieren oplossen met IT-studenten die de juiste kennis, skillset  & vooral werk-attitude hebben.

In veel gevallen betekende dit de studenten van de groente/fruit afdeling, van hun lokale supermarkt, vandaan plukken en vragen of ze wat ze leerden op school nu in de praktijk wilden brengen.

Aan de andere kant betekende het bedrijven overtuigen dat zij in een vroeg stadium IT-talenten aan zich konden binden door het aanbieden van een bijbaan. In de jaren dat deze student-werknemer nog op school zit kan hij/zij alvast kennis opdoen in het bedrijf en wanneer hij/zij afgestudeerd is heeft het bedrijf een volwaardige IT-er op de werkvloer rondlopen.

Met deze twee peilers in het achterhoofd was het een jaar van keihard werken en was het een enerverend jaar van betrokken klantbezoeken, live intakegesprekken met IT-studenten, creatief organiseren van hack-a-thons en het selectief bezoeken van events gerelateerd aan IT.

Wij willen u en uw organisatie daarom ook enorm bedanken voor het vertrouwen in Gong. Op naar de volgende jaren met mooie ervaringen en mogelijkheden tot voorspoedige samenwerkingen.

Gong Networks op Infosecurity 2016

vrijdag, oktober 14th, 2016

Gong Networks heeft een start-up booth weten te bemachtigen tijdens de tweedaagse Infosecurity beurs in de jaarbeurs Utrecht op 2 & 3 november. En om de booth te vullen zijn we opzoek naar IT-studenten op het gebied van cybersecurity. 

Heb jij (samen met je projectgroep) een tof (innovatief) project op het gebied van cybersecurity en of je eigen dienst/project bedacht? Dan biedt Gong Networks de mogelijkheid om deze tentoon te stellen in de Gong booth! Uiteraard geheel gratuit! Dus dikke exposure voor noppes! (Computable is hoofdsponsor van dit event so go figure!)

Ook staan wij open voor ideeën/initiatieven van jullie kant zodat we er samen twee toffe dagen van kunnen maken.

Heb jij interesse in dit evenement of ken je iemand die hier uitermate geschikt voor is? En/of wil je even brainstormen over een invulling van de dag(en)? Stuur dan een mailtje naar crew@gong.nl en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

Wil je extra info over het evenement zelf? Check dan op www.infosecurity.nl!

Hack-a-thon @Inktweb.nl

woensdag, augustus 10th, 2016

IMG_8631-1     IMG_8628

Drie weken geleden is de eerste officiële mini Hack-a-thon (8 tot max.16 uur programmeren) gehouden bij Inktweb.nl. Dit is gedaan onder begeleiding van externe senior programmeur Hans die junior programmeur Jurre begeleidt heeft.

De dag begon met een korte briefing door de mede-eigenaar van Inktweb.nl (Patrick) en de interne senior programmeur (Merijn). Hieruit kwam het idee om de dag op te delen in twee onderdelen:

De eerste opdracht was om een experimenteel product dat intern werd ontwikkeld te verbeteren. Dat hield in om meerdere log-in sessies te scheiden van elkaar en aan een context te koppelen. Bijvoorbeeld hoe Facebook werkt met “Pagina’s,” waarbij je kunt wisselen tussen de verschillende pagina’s als je bent ingelogd.
De tweede opdracht was een eigen voorstel. Hierin wilde we buiten de bestaande code van Inktweb.nl gaan werken aan een plug-in voor OpenCart. We hebben een importeer functie gemaakt waarin de producten van Inktweb.nl in de database van OpenCart werden geladen.

Heb jij ook interesse om deel te nemen aan een Hack-a-thon? Schrijf je dan hier in!