Alle berichten met categorie ‘Nieuws

Wanted: AI student, 16hrs per week, flexible location and timings!

zaterdag, april 29th, 2017

Hey crazy ones!

We are looking for the whiz that loves to do research, is comfortable with communicating in English, has great mathematical insights and preferably studies AI (or similar) at Masters level.
Do you love to actually help a startup grow and develop? Are you creative, innovative, independent, fun and ready for a new challenge? Then this might be the career move for you!

Subscribe via this link if you recognize yourself, or someone else, in this profile.

For more information, please contact Nadia Aithamou at nadia@gong.nl

 

Gong introduceert nieuwe organisatiestructuur: de Rhizome

maandag, maart 6th, 2017

GONG, het IT-studenten matching initiatief, bestaat sinds het jaar 2000. Eind 2016 is de onderneming getransformeerd naar een open organisatie met een cellen-structuur,  “de Gong.Rhizome”. Zie voor toelichting op het rhizome-concept “Three Minute Theory: What is the Rhizome?” op Youtube & “Rhizome (philosophy)” op Wikipedia.

De Gong.Rhizome-structuur biedt, als minimalistisch zakelijk maar ethisch kader, ruimte voor meerdere zelfstandige ondernemers (de “Rhizome-cellen”) die gebruikmaken van gezamenlijke faciliteiten en/of onderling samenwerken om ICT-studenten te koppelen aan het bedrijfsleven. Alle Rhizome-cellen hebben de grootst mogelijke mate van zelfstandigheid, op voorwaarde dat de ethische Gong-kernwaardes behouden blijven. Zo kunnen Gong.Rhizome-ondernemers bijvoorbeeld zelfs nieuwe ondernemers laten aanhaken onder hun eigen Rhizome-cel (“vertakkingen”), waardoor Gong organisch ontwikkelt als een continue groeiend netwerk.

De eerste generatie Gong.Rhizome-ondernemers heeft zich begin 2017 aangemeld. Evenals meerdere bedrijfscoaches die enerzijds de ondernemers in het Gong-netwerk helpen met effectieve ondernemerstactieken en anderzijds meedenken met de groei van Gong.Rhizome als geheel. De symbiose met bedrijfscoaches wordt verder uitgewerkt aangezien Gong.Rhizome-cellen zowel een relatie onderhouden met de kernorganisatie (ROOT) als een directe relatie met hun eigen bedrijfscoach. Ook zijn er inspanningen om tevens de IT-studenten te begeleiden met coaches (Gong.academy).

Afgelopen periode is er interesse tot samenwerking met Gong.Rhizome getoond van: Amsterdamse Ondernemers Vereniging, Hogeschool INHOLLAND (Alkmaar, Amsterdam, Haarlem & Rotterdam), de Universiteit van Amsterdam (o.a. Centre of Job Knowledge Research), 15KM business coaching, de Breed & Partners subsidie-adviseurs, IncPlus Incubators, Solv Advocaten, Sogeti Nederland  en recentelijk Microsoft Nederland Azure.

Nieuwe ondernemers & ICT-studenten kunnen zich respectievelijk voor Gong.Rhizome en Gong.Academy aanmelden via een mail naar crew@gong.nl ter attentie van de heer R. Brave.

 a continuously growing horizontal underground stem which puts out lateral shoots and adventitious roots at intervals.

rhizome
ˈrʌɪzəʊm/noun
BOTANY: a continuously growing horizontal underground stem which puts out lateral shoots and adventitious roots at intervals.

Gong Networks bestaat 1 jaar!

vrijdag, oktober 21st, 2016

Een jaar geleden is besloten om Gong nieuw leven in blazen met als missie: de toenemende schaarste van IT-ers in de arbeidsmarkt op allerlei creatieve manieren oplossen met IT-studenten die de juiste kennis, skillset  & vooral werk-attitude hebben.

In veel gevallen betekende dit de studenten van de groente/fruit afdeling, van hun lokale supermarkt, vandaan plukken en vragen of ze wat ze leerden op school nu in de praktijk wilden brengen.

Aan de andere kant betekende het bedrijven overtuigen dat zij in een vroeg stadium IT-talenten aan zich konden binden door het aanbieden van een bijbaan. In de jaren dat deze student-werknemer nog op school zit kan hij/zij alvast kennis opdoen in het bedrijf en wanneer hij/zij afgestudeerd is heeft het bedrijf een volwaardige IT-er op de werkvloer rondlopen.

Met deze twee peilers in het achterhoofd was het een jaar van keihard werken en was het een enerverend jaar van betrokken klantbezoeken, live intakegesprekken met IT-studenten, creatief organiseren van hack-a-thons en het selectief bezoeken van events gerelateerd aan IT.

Wij willen u en uw organisatie daarom ook enorm bedanken voor het vertrouwen in Gong. Op naar de volgende jaren met mooie ervaringen en mogelijkheden tot voorspoedige samenwerkingen.